HOMOKHÁTI KISTÉRSÉGI INTEGRÁLT KÖRNYEZETI
MONITORING KÖZPONT ÉS HÁLÓZAT

KEOP-6.3.0 / 2.F. Környezetvédelmi célú informatikai fejlesztések a közigazgatásban

Felhasználó: Nincs bejelentkezve
Bejelentkezés

Informatikai háttér

Az adatok a vízügyi igazgatóság meglévő rendszerein keresztül kerülnek összegyűjtésre és eljuttatásra a vízügyes szerverfarmra, ez a feladat a meglévő rendszerekben bővítéssel és paraméterezéssel el lehet végezni illetve három adatfajta esetén bővíteni kell a VIZIR idősor-tábláit.
Informatikai háttér


Az adatok megjelenítéséhez létre kellett hozni egy meta-adatbázist és egy weblapot, mely áthidalja a hozzáférés jelenlegi problémáit, teljesen ingyenessé teszi az adatokhoz való hozzájutást. Ez a meta-adatbázis és weblap a vízügyes szerverfarmon került elhelyezésre az ott rendelkezésre álló hardvereken.

Ugyan az elektronikus adatbázisok kialakítására napjainkban már számtalan technológia áll rendelkezésre, a legmegfelelőbb kiválasztásához számos szempontot figyelembe kell venni. Egyik ilyen szempont az, hogy a speciális hidrometeorológiai adatok kezeléséhez speciális szoftvereket lehet csak alkalmazni. Ezek kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy melyiket használják központilag, melyik országosan a legelterjedtebb, és melyik a leginkább megfizethető a működtető szervezetek számára. Ezek a szempontok tehát lényegesen leredukálják a lehetséges fejlesztési irányok számát.

Az érintett állomások hiányzó archív adatait (jelenleg papír alapon találhatók) rögzítjük az adatbázisban.

Az adatokat a projekt hatásterületéhez tartozó településeken elhelyezett érintőképernyős kioszkokon is megjelenítjük. Melyhez szükséges oldalalkat a weblap szolgáltatja